Військовий облік жінок з 1 жовтня: чи обмежать їм виїзд за кордон

У Держприкордонслужбі розповіли, чи випускатимуть жінок за кордон після 1 жовтня

З 1 жовтня жінки-медики підлягатимуть обов’язковому військовому обліку. Але до них, на відміну від чоловіків, застосовувати обмеження на виїзд за кордон поки що не планують. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що згідно з чинним законодавством обмеження щодо виїзду громадян України за межі держави стосуються чоловіків призовного віку – від 18 до 60 років. При цьому закон передбачив низку умов, за яких навіть вони можуть виїхати з країни.

Щодо жінок, то для них виїзд за кордон обмежує лише постанова уряду, яка стосується державних посадовців та співробітників низки держустанов.

За словами Демченка, з 1 жовтня військовозобов’язані жінки перебуватимуть в окремій категорії обліку і щодо них обмеження на виїзд за кордон не будуть застосовувати.

— Якщо колись якісь будуть прийняті рішення щодо окремих категорій щодо обмеження на виїзд з України, про це буде чітко роз'яснено, кого це стосується.

 

Але на цей момент з 1 жовтня поки що не обговорюється питання щодо обмеження виїзду жінок, які перебуватимуть на військовому обліку, – запевнив представник ДПСУ.

Наразі всі жінки віком від 18 до 60 років, які мають медичну або фармацевтичну освіту, вже мають перебувати на військовому обліку. Якщо жінки-медики й жінки-фармацевти з певних причин досі цього не зробили, вони мають стати на облік з 1 жовтня 2023 року. Для цього у них є 3 роки – до 31 грудня 2026 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень