Військовий облік жінок в Україні може стати добровільним, а не обов’язковим

Що ще зміниться і в якому разі, розповіли в Міноборони

Законопроєкт, який передбачає внесення змін до законодавчих і нормативних актів в частині взяття жінок на військовий облік, зараз перебуває на розгляді Міністерств. Про це днями повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, у ньому передбачені такі зміни:

  1. скорочення Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних – відповідно до нинішніх потреб ЗСУ;
  2. 2. добровільність постановки на військовий облік жінок, які одержали спеціальності, що міститимуться у доопрацьованому переліку
  3. 3. визначити, що організація взяття жінок на військовий облік в Україні розпочнеться не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду у державі.

Від себе Маляр додає, що обов’язковість постановки жінок на військовий облік, які мають визначені військово-облікові спеціальності - це НОРМА ЗАКОНУ.  А Міноборони й Генштаб змінювати закон не можуть.

– Якщо буде змінено цю норму, Міноборони і Генштаб її виконає.

 

Від себе ми підготували пропозиції щодо цих змін у бік добровільності і наш варіант законопроєкту знаходиться зараз на погодженні в інших міністерствах - такий порядок.

 

Але приймати рішення буде Парламент, - наголошує заступниця міністра оборони України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень