Військовий експерт розповів, що в «ядерній валізці» путіна

Традиція носіння валізки - з радянського союзу

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Один з охоронців путіна постійно носить за ним валізку, яку називають ядерною. Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов розповів, що в середині валізки є сейф з кодами.

І в цьому сейфі, він має електронний замок, за сучасними мірками, ключів вже ніяких немає, який спрацьовує за дактилоскопією (це може бути сітківка ока, відбиток пальця, може бути та те, і інше), всередині знаходяться коди. Коли відкривають валізку, відкривають сейф, там знаходиться код. Код видається, прикладається до розпорядження і далі йде вже по команді вниз.

 

На кожному етапі цей код звіряється і до нього додається якась частина. В кінцевому підсумку на пусковій установці, коли вводять цей код, розблокується або рубка оператора, в якій знаходяться «червона кнопка» – повертається ключ і натисканням на кнопку «Пуск» (вона не така, як ми уявляємо, там невелика кнопка) – і ракета йде зі стартової позиції. Така ось процедура, – пояснює Олег Жданов.

Сейф має GPS-маяк, щоб його не змогли нікуди забрати. Валізу навіть пристібали наручником до людини, яка його носить.

Ця людина знаходиться в «першій лінії» біля керівника ядерної держави. У радянському союзі так було заведено, що валізу носять. У США його особливо не «світять», – пояснює експерт.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень