Військові показали найживучіше авто цієї війни (ФОТО)

Позивний Франкенштейн

На фронті автомобілі зазвичай живуть всього кілька тижнів. Втім, трапляються й винятки, як от пікап Mazda BТ 50. Авто надійшло до 5-ої Слобожанської бригади Нацгвардії ще в травні 2022 року. Машину передали волонтери й навіть не встигли її перефарбувати.

Бойовий шлях пікапа почався з Балаклії.

Авто отримало позивний Франкенштейн  — через свій зовнішній вигляд і стійкість, адже воно на ходу навіть після серйозних пошкоджень. Військові кажуть, що в пікап вже прилітали снаряди з “Градів”, “Гвоздик”, “Піонів”, танків, були обстріли зі стрілецької зброї. Але Франкенштейн не здається.

Авто навіть пережило мінування, його посікло уламками, але не знищило. Загалом за весь час в пікапі ремонтували та змінювали лише ключові вузли та агрегати. Ремонтом кузова не займалися з об’єктивних причин, бо наступного ж дня тут з’явилися б нові кульові отвори та пошкодження.

Військові кажуть, що після війни Франкенштейну місце в музеї  —  як символу стійкості та мужності в цій війні.

Джерело: MMR

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень