«Вийшов у будь-який час, а тут – простір», - що відбувається з курортним сезоном у Криму

На заповненість готелів та санаторіїв сподіваються за рахунок бюджетників та переселенців з України

У Криму розпочався літній курортний сезон, а пляжі стоять практично порожні. Готелі заповнені на 30-40%, а власники апартаментів та мініготелів почали розпродувати нерухомість.

Росіяни не їдуть на півострів, побоюючись наступу ЗСУ, вибуху на хімічному заводі «Кримський титан», який росіяни встигли замінувати, а також відсутності води через підрив Каховської ГЕС, - розповідає Obozrevatel.

Я вважаю, що мені пощастило цього року. Ніколи ще не бачив такого порожнього Криму. Раніше в цей час в Алушті, куди я люблю їздити, місця потрібно було займати із самого ранку. А тепер вийшов у будь-який час, а тут простір, – розповідає мешканець Воронежа Микола.

На півострів він приїхав своїм автомобілем по Кримському мосту. Хвилюється, що якщо щось почнеться і йому доведеться терміново тікати додому, може застрягти біля мосту. Або взагалі міст підірвуть і відпочивальник намагатиметься поїхати на поромі.

Ціни на проживання

Ціни на житло можна збивати, тому що охочих відпочивати тут немає.

Я, наприклад, в Алушті зняв кімнату із зручностями, кондиціонером та мікрохвильовою піччю за 800 рублів (350 грн) на добу. Це дуже дешево. Власниця хотіла 1200 рублів (525 грн), але погодилася поступитися, – ділиться Микола.

У Ялті ціна на місце у кімнаті стартує від 600 руб. (260 грн. – Ред.). За квартиру в новому ЖК неподалік моря просять 4000-5000 руб. (1750-2200 грн. – Ред.) у червні. Додають, що у липні буде дорожче, але все залежить від напливу туристів.

У червні кафе, ресторани вздовж набережної Ялти хоч і відкрилися, але стоять напівпорожніми – народу дуже мало.

Туристи бояться

Світлана Михайлівна з великої Ялти вже багато років здає кімнати відпочивальникам та каже, що це найгірший сезон, який вона пам'ятає.

Я навіть не знаю, чи можна його порівняти з 2014 роком. Літаки до нас тепер не літають, але є міст та залізниця. Але люди все одно не їдуть. У мене в червні не було жодного туриста! На липень практично немає броні. Усі бояться, – пояснює пенсіонерка.

Серед тих, хто засмагає, багато самих кримчан, які приїхали зі степової частини півострова, де є небезпека хімічної катастрофи через замінування «Титану». Також достатньо біженців із Луганської та Донецької, з Херсонської та Запорізької областей.

Щодо санаторіїв, то теж – вони виживають завдяки бюджетним замовленням.

Тобто туди приїдуть ті самі переселенці, росіяни за профспілковими путівками від підприємств. Кримські табори також заповнені на 40-50% дітьми із Бєлгородської, Курської областей, дітьми із Запорізької та Херсонської областей, – розповідає кримчанка Аліна, яка займається аналізом заповнюваності курорту.

Оскільки це вже не перший невдалий сезон на півострові – то коронавірус, то війна – багато власників курортної нерухомості її позбуваються.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень