На полі бою росія стала слабкою, але до кінця літа ЗСУ не повернуть захоплені території, – аналітик

Експерт пояснив, у чому справа

Дослідник Фонду Карнегі за міжнародний мир та директор стратегічних програм організації Defense Priorities Раян Менон вважає, що успішний контрнаступ ЗСУ ― це найкращий шанс України завершити війну. І майбутній контрнаступ дає всі шанси призвести до завершення війни на вигідних для України умовах.

Росія на полі бою є виключно слабкою, і навіть мобілізація їй мало допомогла. Лобові атаки в Бахмуті, які дали мінімальний результат, показують, що росіяни навряд чи зробили багато висновків зі своїх військових невдач на початку повномасштабного вторгнення, ― каже Раян Менон.

Він додав, якщо українцям вдасться з боку Херсону чи Запоріжжя дійти до межі Криму, то, враховуючи нову західну зброю, ЗСУ легко зможуть вдарити й по цілях на півострові, і по Кримському мосту. Втрата Криму стане аналогом політичної смерті для путіна і на цьому етапі він стане значно більш готовим до компромісів.

При цьому аналітик не розглядає варіанту, що Україні протягом весни-літа вдасться відвоювати всю територію, яку росіяни захопили після 2014 року. Адже для цього бракує ресурсів.

Вони повернуть 93% території, яку мали до вторгнення 2022 року, або ж 89% земель, які мали до початку війни 2014 року. А головне ― повністю зруйнують путінську мрію про повернення країни до орбіти російського впливу. Навпаки, війна прискорила танення проросійських сентиментів в Україні ― й більшість українців воліють не мати з росією нічого спільного, – пояснив Раян Менон.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень