Війна зближає чужих людей: Фермери з Рівненщини прихистили три родини переселенців (ФОТО/ВІДЕО)

Люди живуть безкоштовно

Рівненські фермери рятують від війни вже третю родину.

Власниця молочної ферми, що на Здолбунівщині, Наталія Никончук поселила у власних будинках переселенців з Чернігівщини та Донбасу.

Обпечені війною люди стали допомагати у господарстві, в якому понад 20 корів. Лариса з-під Бахмута сапає городину. Її посадила, щоб прогодувати двох синів і доньку. Вдома з чоловіком теж вели господарство, тримали кіз. Нині не знає, чи щось вціліло — зв'язку з селищем немає. Чоловік і найстарший син воюють у складі тероборони.

- Допомагаємо з городом, все посадили з Наталією, картоплю. Все насіння, яке давали, як гуманітарну допомогу. Квасолю, зелень, моркву, все, що потрібно в городі, — каже переселенка.

Переселенців Наталія і Василь Никончуки поселили у два батьківські будинки. Крім притулку гостям виділяють і землю, щоб могли посіяти городину.

- Засіяли, бо деякі планують перезимувати тут. Щоб ми не купляли, щоб було все своє. Картопля, буряки, морква, цибуля — все, що потрібно на перших порах, — зазначив Василь Никончук.

19-річний Борис випасає худобу. Вже вирішив, що далі освоюватиме трактор.

- Навчаюся в Славянському аграрному технікумі, маю права на трактор, можу його водити. Планую працювати та попутно отримувати вищу освіту, каже юнак.

Це не перша родина, яку прихистили фермери. Одні уже поїхали закордон, інші повернулися до Чернігова. Нині Никончуки опікуються 9-ма переселенцями. Очікують вже четверту родину: роблять ремонт у третьому будинку, щоб люди мали житло. Як каже Наталія, коштів за оренду житла не беруть.

Лариса з синами планує лишатися тут жити. Вже взяли під виплату будинок. Купили три кози, щоб розводити. У планах — створити молочну ферму, як у своїх опікунів Никончуків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень