Війна спростила життя багатьом водіям на Рівненщині

Замінити або отримати документи значно простіше?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Війна в країні – не завадила вчитися водінню мешканцям Рівненщини. За перші півроку на дороги краю вперше виїхали понад 7 тисяч водіїв. А скориставшись можливістю обміняти права без додаткових документів – громадяни масово пішли до сервісних центрів.

- За пів року 7134 майбутніх водіїв після успішної перевірки знань отримали в сервісних центрах МВС Рівненщини своє перше посвідчення на право керування транспортним засобом.

 

Слід зазначити, що цьогоріч громадяни також частіше звертаються у сервісні центри МВС для обміну водійського посвідчення. Від початку року підрозділами Рівненщини здійснено 11927 обмінів посвідчень.

 

Найчастіше звертаються за цією послугою  у разі закінчення 2-річного строку посвідчення водія або ж якщо хочуть замінити посвідчення старого зразка  на новий.

 

Це зумовлено тим, що на час дії воєнного стану не подається медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом.

 

Варто лише мати паспорт громадянина України, копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків та наявне посвідчення водія, - повідомила речниця сервісного центру МВС Рівненщини Ярослава Княжинська.

Слід зазначити, що обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, проводиться без складання іспитів за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. У разі, якщо такі порушення були, громадянин обмінює своє посвідчення водія на постійне лише після складення практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

А от повернути права посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не можливо. 

- Поновлення права керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється після підготовки у навчальному закладі та після успішного складення теоретичного і практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки, - резюмувала Ярослава Княжинська.

Важливо, що обмін посвідчення, виданого вперше, здійснюється після закінчення терміну його дії. Обмін посвідчення водія у зв’язку зі зміною особистих даних (прізвище, ім’я та по батькові) проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень