Віялові відключення світла – скільки це ще триватиме в Україні

Пошкоджено важливий енергетичний об’єкт в південно-західній частині України

Віялові відключення електроенергії в Україні триватимуть ще щонайменше тиждень. Причина – пошкодження важливого енергетичного об'єкта в південно-західній частині України, каже голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Світло впродовж тижня вимикатимуть у Києві, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Харківській, Сумській та Чернігівській областях.

Минулого тижня було пошкодження дуже важливого нашого об'єкта в південно-західній частині України. Ситуація залишається важкою. Втім, ми, як і раніше, працюємо над відновленням пошкоджень. Ми плануємо, що графіки відключень у цих регіонах будуть плановими – якщо не буде подальших руйнувань, – каже Кудрицький.

За його словами, більш стабільні регіони діляться електрикою з найбільшими регіонами споживання – наприклад, Київським чи Харківським енерговузлами.

Але наразі мережа у цих регіонах зазнала значних пошкоджень. Про усунення усіх пошкоджень – а ми говоримо про майже 900 ракет і дронів, які були випущені по енергооб'єктах – наразі не доводиться, – підсумував Кудрицький.

Нагадаємо, що масовані ракетні атаки РФ і навала дронів-камікадзе спричинили пошкодження критичної інфраструктури, в деяких регіонах почалися перебої з електроенергією. За інформацією української розвідки, ракетний терор РФ триватиме і далі. Такими діями росіяни намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні та поширити паніку серед цивільних.

Нагадаємо, в Інституті енергетичних стратегій вважають, що якщо енергооб'єкти не зазнаватимуть нових ушкоджень, то позбутися віялових відключень вдасться за 2-3 тижні.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень