Віялові відключення повернуть українців у 90-ті. Світло можуть вимикати на 10 годин

Деякі населені пункти уже отримали попередження від місцевої влади

Українців попереджають про можливі віялові відключення електроенергії, які у межах доби будуть доволі тривалими. Деякі регіони уже почали отримувати попередження від місцевої влади, розповідає експерт з ЖКГ Христина Ненно, пишуть «Каховські новини».

- По електроенергії вже є по Київській та Херсонській областях заявки старост з оголошеннями про віялові відключення від електроспоживання, - розповіла вона.

За її словами йдеться про доволі тривалі відключення:

- А є такі заявки, що через день - по 10 годин, для населення... Вже попереджають про те, що потрібно готуватися до серйозних віялових відключень, - додає Христина Ненно.

Співзасновник Фонду енергетичних стратегій Юрій Корольчук зазначає, що найчастіше відключення відбуватимуться у малонаселених регіонах, переважно у селах, «де найменше політики».

Допис з подібним оголошенням поширив й ексміністр фінансів та екссекретар РНБО України Олександр Данилюк.

- Молоде покоління вже не знайоме з «віяльними відключеннями» світла, а більш дорослі мають ще добре їх пам’ятати. Так у 90-ті боролися з нестачею енергоносіїв – тупо відрубали електрику по всій країні на кілька годин щодня.

 

Цілком ймовірно, що такий режим буде запроваджений по всій країні. Велкам ту 90-ті.

 

Це означатиме, що промислові підприємства зупиняться. Зобов’язання за контрактами на постачання будуть зірвані. Малий та середній бізнес заженуть ще глибше під килим, бо, ясна річ, всі магазини, ТРЦ, – все працює на електриці. Додайте ще до цього обмеження через локдаун і картина, яка вимальовується, виходить зовсім апокаліптичною, - написав Данилюк на своїй сторінці у facebook.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень