Вітряну електростанцію і водневий завод планують збудувати на півночі Рівненщини

Розташувати їх планують поблизу Володимирця

Київське ТОВ «МCL» ще навесні торік завило про намір збудувати вітряну електростанцію на території Берестівської, Довговільської та Любахівської сільських рад. Воно планувало встановити 12 вітрогенераторів висотою 166 метрів кожен. 

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко на брифінгу розповів:

Цей проєкт - в активній підготовчій фазі. Це відведення землі, оформлення сервітутів, орендних відносин по землі.

 

Сенс цього проєкту полягає у тому, що інвестор не потребуватиме якихось серйозних дотацій. Зокрема, по вартості електроенергії декларується, що продаж електроенергії буде здійснюватися в маежах до 75 євро за мегаВат.

 

Якщо порівнювати з ринковою ціною  90-110 євро за мегаВат, то можем говорити про цей проєкт як перспективно доволі окупний.

Цей проєкт, за словами Ігоря Тимошенка, не заважатиме діяльності  Рівненської АЕС, яка працює не на всю потужність.

Ми розуміємо, що навпаки у деякі періоди треба підстраховувати, коли не вистачає потужності, за рахунок інших джерел енергії. Та й вся енергія курсує в межах єдиного енергоринку.

 

Також ТОВ «МCL» планує збудувати на Володимиреччині завод з виробництва водню. Ігор Тимошенко повідомив:

Йдеться про розробку техніко-економічних обґрунтувань, пошук споживачів, в тому числі комунальної інфраструктури.

 

Більш детально можна буде говорити, коли буде прив’язка до земельної ділянки, буде бачення, яким чином буде вироблятися, і на кого буде зорієнтоване виробництво цього важливого продукту, який також є дуже перспективним не тільки для Рівненщини, а й для України.

 

За словами Ігоря Тимошенка, залежить розвиток цього напрямку від розвитку важкої промисловості та імплементації водню на законодавчому рівні.     

Нагадаємо, що раніше вітряну електростанцію планували збудувати біля Дубна поляки. Навіть взяли в оренду землю для цього. Однак так цей проєкт і не реалізували.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень