Випробування китайської вакцини проти COVID триває в м.Рівне: потрібні ще добровольці

За це платять гроші

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Минув місяць клінічних випробувань китайської вакцини-кандидата проти коронавірусу. Третю фазу дослідження проводять у Рівному в ЦПМСД «Центральний».

Участь в експерименті бере близько 300 людей, яким від 18 до 82 років. Близько сотні вже отримали обидва щеплення, решта – чекають на результати аналізів і проходять обстеження, повідомила «Суспільному» місцева координаторка проєкту, кандидатка фармацевтичних наук Оксана Штрімайтіс.

За її словами, здебільшого учасники легко переносять вакцинацію, тож впевнені, що отримують плацебо:

– Я це, як фармацевт, пояснюю тим, що за своїм механізмом дії вакцина інактивована. Сам препарат не є агресивним, тому учасники кажуть: «У мене, напевно, плацебо».

 

Але у всіх плацебо не може бути.

 

Один чоловік сказав, що у перший день в нього зріс апетит. Було 3-4 людини, в яких почастішання стільця протягом доби. Температура практично вище 37,5⁰С не піднімається. Є один випадок COVID після введення першої дози. Але ми стежимо за його станом здоров'я, він на стаціонарі, – говорить Оксана Штрімайтіс.

При цьому майже всі охочі взяти участь у дослідженні лишаються. Виняток – ті, кому не дозволяє стан здоров’я, і ті, кому потрібен офіційний  COVID-сертифікат.

Було кілька випадків, коли в добровольців діагностували ВІЛ, а люди про це навіть не знали. Ще в одному випадку під час обстежень з’ясувалося, що жінка вагітна. Вона взагалі вирішила відтермінувати свою вакцинацію, розповідає координаторка проєкту.  

На її думку, є дві основні причини, через які люди погоджуються на участь в дослідженні:

  • гроші (а це – понад 9 000 грн + страхування життя від замовника досліджень);
  • постійний моніторинг стану здоров'я.

Між тим, для ефективного випробування вакцини у Рівному планували залучити близько тисячі людей, тож набір добровольців продовжили до 21 листопада. Докладніше про це можна довідатися ТУТ або ж, зателефонувавши рекрутинг-координаторці:

☎️ (097) 977 90 56 – Наталія.

КОНТЕКСТ:

  • В Україні ця вакцина від китайської фармацевтичної компанії «Shenzhen Kangtai Biological Products Co» проходить третю фазу дослідження – у майже двох десятках медзакладів.
  • Такі ж дослідження наразі тривають ще у восьми містах України: Вінниці, Запоріжжі, Києві, Луцьку, Львові, Миколаєві, Полтаві та Харкові.
  • Усім добровольцям, які погодяться взяти участь у випробуванні вакцини, передбачена грошова виплата у розмірі понад 9 тис. грн + кошти на транспортні витрати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень