Pfizer і Moderna підвищили ціни на свої вакцини

Бо вони більш ефективні і затребувані

Фармацевтичні компанії Moderna і Pfizer оголосили про підвищення цін на свої вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19. Доза Pfizer здорожчала на майже 5 доларів, а доза Moderna — до близько 3 доларів, - пише Суспільне.

Тепер ціна однієї дози Pfizer на європейському ринку складає 19,50 євро, колишня була 15,5 євро. Moderna підвищила ціну приблизно на 10%. В останніх контрактах в ЄС ціна вакцини Moderna становить 25,50 долара. У першій закупівельній угоді одна доза коштувала близько 22,60 долара.

Третя фаза випробувань вакцин Pfizer і Moderna показала більш високу ефективність цих препаратів у порівнянні з вакцинами компаній AstraZeneca і Johnson & Johnson.

Водночас Європейська комісія і уряди країн ЄС погодилися заплатити вищу ціну, щоб забезпечити підтверджені поставки з європейських заводів-виробників. Moderna підтвердила колишню позицію: угоди про менших обсягах будуть виконуватися за вищими цінами, а представник компанія Pfizer ухилився від коментарів з приводу цін на вакцини для ЄС.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень