Україна має отримати ще 10 млн доз вакцини Pfizer

Президент особисто координував переговори з гендиректором компанії

Україна підписала контракт із американською фармацевтичною компанією Pfizer щодо постачання додаткових 10 млн доз вакцини проти коронавірусу. Про це президенту доповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, який підписав документ від імені держави, повідомляється на сайті офісу президента.

Укладення цієї угоди стало можливим завдяки прямому спілкуванню Володимира Зеленського з генеральним директором Pfizer Альбертом Бурлою.

Президент особисто координував процес перемовин щодо постачання препарату в Україну, адже сьогодні у світі попит на вакцини значно перевищує виробництво. Тому українська влада використовувала різні інструменти для того, щоб забезпечити країну якісною вакциною, йдеться у повідомленні.

- Після довготривалих і важких переговорів із компанією Pfizer ми досягли домовленості про постачання додаткових 10 мільйонів доз.

 

Сьогодні вночі (1 травня, - ред.) ми підписали відповідний контракт.

 

Тобто загалом ми отримаємо 20 мільйонів доз вакцини Pfizer протягом цього календарного року», – доповів Максим Степанов Володимиру Зеленському.

Згідно з домовленостями, перші поставки за цим контрактом – 500 тисяч доз – Україна отримає вже в травні-червні 2021 року, 4,5 млн доз – у третьому кварталі (липень-вересень), решту 15 млн доз – у четвертому кварталі цього року.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень