Виплата пенсій під час війни: про що треба знати пенсіонерам

Куди звертатися і де шукати відповідей

Пенсія – для багатьох єдине джерело прибутку, тим більше зараз – під час війни. У такі непрості часи пенсіонерам дуже важливо отримувати допомогу, до того ж - вчасно. Багато людей стурбовані тим, чи не затримуватимуть виплати через війну в країні.

Асоціація жінок-юристок «ЮрФем» розповіла, що варто знати про виплати пенсій в умовах воєнного стану та як будуть отримувати гроші пенсіонери, які вимушено переїхали в інші регіони.

Виплата пенсій в умовах воєнного стану

Зазвичай пенсії виплачуються щомісяця пізніше 25 числа лише у грошової формі. За потреби виплатний період може бути продовжено і після 25 числа. Ті, кому нараховували виплати на банківську картку, отримають свої пенсії вчасно, адже Пенсійний фонд продовжує працювати у звичайному режимі.

Якщо термін дії вашої картки спливає, слід повідомити про це банк, працівники якого автоматично продовжать його.

Пенсіонери, які отримували гроші через Укрпошту та не виїхали з місць постійного проживання, можуть забрати пенсію у відділенні або чекати коштів на дому.

Як отримати пенсію вимушеним переселенцям?

Пенсіонери, що виїхали з місця фактичного проживання, можуть повідомити про необхідність отримання виплат за іншою адресою до:

  • контакт-центру Укрпошти за номером: 0 (800) 300 545;
  • ПФУ за номерами телефонів, розміщеними на офіційному сайті;
  • надіслати інформацію можна і через особистий електронний кабінет.

Як виплачуватимуть пенсії, якщо деякі банки не працюватимуть?

Якщо у Мінсоцполітики чи Пенсійний фонд надійде інформація від Нацбанку про те, що уповноважені банки не зможуть виплачувати пенсії, гроші передаватимуть одержувачам без відкриття рахунків через банківські установи.

Не потрібно відкривати рахунок у банку та тим пенсіонерам, які звернуться до органів соцзахисту або до Пенсійного фонду та нададуть інформацію про тимчасову зміну фактичного місця проживання.

Отже, одержувач пенсії зможе отримувати пенсію у тому банку на території України, який він самостійно обере без відкриття рахунку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень