Випадки, коли молодь може не поступатися місцем у громадському транспорті

І це не буде порушенням етикету

Бути ввічливим, це означає зокрема і поступатися місцем у громадському транспорті. Втім, навіть етикет передбачає винятки з правила, що молодь має обов’язково поступатися місцем. Наведемо самі такі.

Стан здоров’я

Нездужати можна і в молодому віці. Сильний головний біль чи біль у спині, запаморочення та високий артеріальний тиск складно переносити на ногах, навіть коли тобі 25. У такому разі треба ввічливо повідомити про це людині, яка просить поступитися місцем.

Вагітність

І хоча вагітність це не хвороба, а цілком природний стан, у першому триметрі багато жінок почуваються справді не добре. Нудота і запаморочення не простий виклик аби перенести тривалу поїздку на ногах. І хоча навколишні можуть не помітити вагітність на такому терміні, цілком нормально повідомити їм, що ви не можете їхати стоячи.

Багаж

Це швидше питання безпеки. З габаритними валізами чи рюкзаком краще все ж їхати сидячі, аби цей багаж нікого придавив у дорозі.

Втома

Молодь працює, і часто це й нічні зміни, і чергування, тож втомленою людина у транспорті може їхати не тільки ввечері, але й зранку. Буде тактовно – не вимагати пояснень і поступитися місцем, якщо людина виглядає справді втомленою.

Ввічливість проти невихованості

Зрештою, молодий пасажир громадського транспорту може бути просто недостатньо добре вихованим. Що ж, закону, який зобов’язував би його поступатись місцем у транспорті не існує, тому пред’являти такі вимоги підстав теж нема. А отже, і причини для скандалу. До того ж ввічливе прохання, швидше за все, з більшою ймовірністю матиме позитивну відповідь, ніж претензія. Перемогти неввічливість можна тільки ввічливістю.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень