Використовували «підкручений» алкотестер для вимагання грошей: Поліцейських викрили на шахрайстві (ФОТО)

«Жертв» обирали ретельно

На Дніпропетровщині викрили двох патрульних поліцейських, які за допомогою «спеціального» алкотестера Drager вимагали гроші у водіїв. Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

За даними досудового слідства, у липні 2023 року інспектор у Дніпропетровській області створив злочинну групу, до якої він залучив колегу по службі та колишнього співробітника МВС.

Як вони обманювали людей?

Зловмисники на блокпостах зупиняли автомобілі та ретельно обираючи «жертву», пропонували пройти огляд на рівень алкоголю в крові. Для цього вони використовували поліцейський алкотестер, який завжди показував перевищення допустимої норми алкоголю у крові.

Зазвичай «жертвами» ставали водії таксі, державні службовці та військовослужбовці. Тобто особи, для яких притягнення до адмінвідповідальності за керування автомобілем у стані сп'яніння матиме негативні наслідки.

 

Зловмисники казали водіям, що за гроші не складатимуть адмінпротокол.

 

Кошти шахраї зазвичай отримували у службових автомобілях чи приміщеннях. Рідше - на банківську картку колишнього співробітника МВС.

Шахраїв викрили у листопаді 2023 року. Досудове слідство встановило, що епізодів вимагання грошей у водіїв було 17. Однак, їх могло бути більше, адже зловмисники діяли з липня по листопад 2024 року.

На зловмисників відкрили кримінальне провадження. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Матеріали справи та обвинувальний акт щодо двох правоохоронців та їхнього спільника вже направили до суду. 

Джерело: TODAY.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень