Вигідного обміну більше не буде: Нацбанк Польщі припиняє програму підтримки українських біженців

Там кажуть: останнім часом кількість угод у межах цієї програми значно зменшилась

Національний банк Польщі припиняє програму, за якою громадяни України могли обміняти гривню на злоті за офіційним курсом без комісії у банку PKO Bank Polski.

Про це повідомляє інформаційний портал Польщі in Poland.

Програма щодо обміну гривні на злоті буде припинена вже з 10 вересня. Повідомляється, що останнім часом кількість угод у рамках цієї програми значно зменшилась.

Як відомо, після російської агресії у польських обмінниках гривня значно впала в ціні. За 100 грн можна було купити лише кілька злотих.

Однак наприкінці березня національні банки України та Польщі уклали угоду, відповідно до якої громадяни України могли обміняти на одну особу до 10 тис. грн на злоті без комісії у всіх відділеннях банку PKO Bank Polski. Після цього Нацбанк Польщі продавав куплену гривню НБУ за тим самим курсом. Завдяки цій угоді програмою скористалося близько 80 тис. українців і йдеться про обмін загалом 681 млн грн.

Як відомо, Польща прийняла найбільшу кількість біженців з України. За даними ООН, станом на липень статус тимчасового захисту у цій країні отримали більш як 1,2 млн українців. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень