Відсьогодні у Рівному запрацює виставка «Битва під Крутами через призму архівних документів»

Експозиція присвячена вшануванню пам’яті юнаків, які героїчно загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року

На виставці презентують копії офіційних документів, зокрема, ноту-протест Генерального секретаріату УНР до Ради Народних Комісарів Росії 29 грудня 1917 р. та її відповідь з погрозою розпочати військові дії; Закон Української Центральної Ради про утворення Українського народного війська (народної міліції) та IV Універсал.

Тут можна буде ознайомитися із оголошенням 1943 року про відправу панахиди за упокій душ безсмертних героїв Крут у Рівненському Соборі, розміщене у газеті «Волинь».

Крім того, буде представлено підбірку фото.

Загалом експозиція міститиме матеріали з фондів Центральних держархівів вищих органів влади та кінофотофоноархіву імені Г.С.Пшеничного, Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г.Заболотного, Інституту Історії України, Національного музею історії України та Держархіву області.

Виставку розмістять в корпусі №2 Державного архіву (вул. Кавказька, 8).

До слова, 20 січня в корпусі № 1 Держархіву області (вул. С. Бандери, 26 а) розпочне роботу виставка до 100-річчя початку Української революції та проголошення Української народної республіки 1917 - 1921 років. На ній представлять копії документів, які розкажуть про події, пов’язані зі спробами встановлення політичної незалежності України в ті роки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень