Директор краєзнавчого музею позував для художника з Черкас

Художники з Тернополя, Полтави та інших міст України представили свої малюнки на виставці, що пройшла у рамках Всеукраїнського форуму «Українське державництво в образотворчому мистецтві на прикладі Ніла Хасевича».

Художники з Тернополя, Полтави та інших міст України представили свої малюнки на виставці, що пройшла у рамках Всеукраїнського форуму «Українське державництво в образотворчому мистецтві на прикладі Ніла Хасевича». 

Тематика робіт була присвячена політичній ситуації в нашій державі, а також її непростій історії. Представленні твори виконані в різних стилях, зокрема за допомогою фарб та графіки. Художник з Черкащини Роман Кравчук приїхав на форум разом з дружиною, під час якого написав декілька полотен.

Художник Роман Кравчук :

Пленер присвячений Нілу Хасевичу , про нього ми майже нічого не знали, вся інформація яка нам була дана, термін маленький, все що змогли те й зробили, я намалював кілька портретів.

Також під час пленеру, художник на своїй картині зобразив директора Костопільського краєзнавчого музею, який представив на виставці. Після події портрет буде подарований тому з кого писався.

Організаторами форуму виступили міністерство молоді та спорту спільно з управлінням у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації. Вони зібрали молодих істориків, художників та мистецтвознавців для обміну досвідом і поглиблення знань про українських митців.

Начальник управління у справах сім’ї молоді та спорту рівненської ОДА Віталій Ліпський :

Понад півсотні мистецтвознавців, художників, істориків з усієї України, Тернополя, Києва та інших міст презентували свої дослідження сторінок діяльності митця. В подальшому ці напрацювання будуть використані для викладання мистецтвознавства в художніх студіях.

В рамках форуму учасники змогли побувати в селі Дюксин – батьківщині Ніла Хасевича. В костопільському краєзнавчому музеї, Волинському краєзнавчому музеї, де познайомились з маловідомими сторінками з життя митця.  

Участь у виставці брали:

Скульптор Дмитро Бур’ян – Черкаси

Роман та Олеся Кравчуки – Черкаси

Наталя Шевченко – Ужгород

Наталя  Фугиль – Тернопіль

Андрій Крицун – Коломия

Любов Крайлюк – Львів

Анна Погудіна – Дніпро

Юля Пашко - Дніпро

Леся Папушнікова - Дніпро

Тетяна Домненко - Полтава

Тетяна Поліщук – Полтава

Нато Мікеладзе – Луганськ

Ірина Рибинчук - Вижниця

Варто зазначити, що в цьому році головою Рівненської облдержадміністрації Олексієм Муляренком було підписане розпорядження запровадити в області мистецьку премію імені Ніла Хасевича, розміром 5 тисяч гривень.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень