Відпустку по догляду за дитиною може оформити і бабуся, або й дідусь. Що змінилося

Йдеться про відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років 

Після закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами мати, або батько дитини можуть оформити відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років.

Крім батьків, таку відпустку може оформити:

  • бабуся або дідусь малюка 
  • родичі, які фактично доглядають за дитиною
  • особа, яка усиновила або взяла під опіку дитину 
  • один з прийомних батьків, чи батьків-вихователів. 


Щоправда, використовувати цю відпустку може тільки хтось один з зазначеного переліку. Але відпустку можна розділити на частини, і тоді нею може скористатися будь-хто з переліку. 

До слова, відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею 3 річного віку зараховується як до загального, так і до безперервного стажу роботу та стажу роботи за спеціальністю. Час відпусток до стажу, що дає право на відпустку, не захарчовується.

До слова, військовозобов'язана жінка, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною має право на відстрочку від мобілізації. Водночас чоловік, який перебуває у відпустці по догляду за дитиною - такого права за законом - не має. 

 

Джерело: Бухгалтер

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень