Українським чоловікам почали скасовувати вже видані повістки: що відбувається?

Розповіли в ЗСУ

Деяким військовозобов'язаним чоловікам почали скасовувати повістки, що були їм видані представниками ТЦК. 

В яких випадках так може статися, роз'яснив керівник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач.

Виявляється, такі випадки мають місце, якщо повістка була вручена чоловікові, що має бронь або відстрочку від мобілізації.

Зараз, під час дії воєнного стану, усі військовозобов'язані чоловіки мають носити при собі військові документи, що засвідчують їхній статус. На тих, хто має бронь або відстрочку від мобілізації, це правило також поширюється. Вони мусять завжди мати при собі документ, який підтверджує їхнє право на відстрочку.

- І при їхньому пред’явленні вручення повістки не буде, – каже Горбач.

Однак не всі чоловіки дотримуються цих вимог, у тому числі й ті, що мають бронь. Через це їх можуть зупинити працівники ТЦК і видати їм повістку або й відразу відвезти на проходження медкомісії.

У такому разі, якщо повістка вже отримана, військовозобов'язаний має з'явитись за цією повісткою в обумовлений час, але обов'язково з документами, які підтверджують, що він заброньований або має право на відстрочку. У цьому випадку повістку, яка йому була видана, скасують.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень