Відпустка на Шацьких озерах 2022: ціни на житло, пляжі, як доїхати (ФОТО)

Шацькі озера - справжня туристична та природна перлина в північно-західній частині Волинської області України

В останні роки Шацький район зробив великий крок у розвитку туризму: Світязь отримав нову набережну й обладнаний пляж, відкрилися нові готелі та закладів громадського харчування, з'явилося багато розваг для відпочивальників.

Шацькі озера - житло та ціни на 2022 рік

Навколо озер кілька населених пунктів. Відпочивальники знімають житло в селищі Шацьк, в селах Світязь, Підманове, Гряда, Пульмо, Пулемець, Іллічівка, Мельники, Гаївка, Ляпове та ін.

Тут працюють бази відпочинку, гостьові будинки, садиби, готелі.

 

Також здаються апартаменти з кухнею за типом квартири, окремі будиночки та котеджі.

Ціни на проживання в більшості своїй визначаються рівнем комфортності житла, що здається, віддаленістю від води та сезонністю. Найвищі ціни - в липні та в серпні. Найнижчі ціни - в травні й у вересні.

В цілому все житло в Шацькому районі за цінами можна поділити на три сегменти: дорогий, середній та низький.

Дорогий сегмент

Бази відпочинку з великою територією, рестораном, басейном, альтанками та різними додатковими послугами, такими, як, наприклад, сауни, масажі, прокат квадроциклів тощо.

Зазвичай у вартість проживання на таких базах входить сніданок. Іноді є міні-кухні на кілька номерів, де можна зайнятися приготуванням їжі самостійно.

Шацькі озера - ціни 2022 на базах відпочинку

Ціни вказано у гривнях за номер на добу

 Середній сегмент

Міні-готелі, садиби та гостьові будинки з невеликою територією та маленьким номерним фондом. Відпочивальники можуть зняти номери з телевізором та холодильником. На території зазвичай є кухня загального користування для самостійного приготування. Ціни наступні:

Ціни 2022 у приватному секторі

Ціни вказано у гривнях за номер на добу

Дешевий сегмент

Кемпінги, наметові містечка та табори з облаштованою територією в лісі біля пляжів. Проживання в наметах. Підійдуть любителям дикого відпочинку, які хочуть бути ближче до природи. На території наметових містечок та кемпінгів є душові, туалети та альтанки, місце для паркування.

Ціни 2022 у кемпінгах та наметових таборах

Увага! На Шацьких озерах не можна самовільно розміщувати намети в місцях, які для цього не обладнані, оскільки це територія Національного природного парку.

Пляжі

Шацькі озера мають кілька обладнаних пляжів для купання.

Основні з них – «Куточок рибалки» на озері Світязь, пляж «Лісова пісня» на озері Пісочне, пляж «Шацькі озера», пляж урочища Гряда, домашній пляж селища Шацьк.

Найпопулярніший - «Куточок рибалки», з новою набережною та розвиненою інфраструктурою.

На всіх облаштованих пляжах є роздягальні, тіньові навіси, урни для сміття. Покриття - жовтий пісок. Спуск у воду пологий.

Глибина наростає поступово.

 

На пляжах працюють пункти прокату шезлонгів та водної техніки: човнів та катамаранів. Докладний огляд пляжів з відео та фото дивіться в розділі «Пляжі Шацьких озер».

Як доїхати на Шацькі озера

Доїхати на Шацькі озера можна на громадському транспорті або на автомобілі. Залізничного сполучення з Шацьким районом Волинської області немає. Найближча залізнична станція - місто Ковель.

Звідти на озера можна виїхати на приватних мікроавтобусах або на таксі. Час у дорозі - близько 1 години.

 

З автостанції міста Ковеля, яка розташована недалеко від залізничного вокзалу, вирушать рейсові автобуси, прямі та ті, що проїжджають через Ковель. Час в дорозі - 1,5 години.

З Києва від метро Героїв Дніпра курсують прямі мікроавтобуси «Київ – Шацьк - Світязь». Час у дорозі: 7 годин 15 хвилин. Вартість квитка - 500 грн.

На своєму авто з Києва потрібно їхати по варшавській трасі через Коростень, Сарни, Ковель, Любомль до селища Шацьк.

Також можна дістатися по Житомирській трасі через Житомир, Рівне, Луцьк, Ковель, Любомль до Шацька.

 

У вихідні дні можуть бути пробки в районі Шацька, коли багато відпочивальників повертаються назад.

Зі Львова на Шацькі озера зручно добиратися трасою «Н17» та «Т0302».

Шацькі озера на карті Волинської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень