Відпочинок у Карпатах: ТОП-10 місць, які захоплюють подих (ФОТО)

Туди варто поїхати

Україна – багата красотами держава. Ми маємо мальовничі місцевості, визначні пам’ятки архітектури, неймовірні та унікальні споруди.

Українські Карпати щорічно приваблюють тисячі туристів, адже відпочинок біля моря – небезпечний, а виїхати за кордон можуть не усі. Пропонуємо вам ознайомитися з переліком карпатських перлин, які варто було б відвідати.

  1. Віадук у Ворохті

Кам’яний арковий віадук у мальовничому місті Ворохта є залізничним мостом через річку Прут, побудованим наприкінці ХІХ ст. Унікальність цієї споруди полягає в тому, що вона є найстарішим та найдовшим віадуком Європи.

  1. Музей «Писанка»

Розташований у м. Коломия музей писанкарства має форму писанки та є єдиним у світі музеєм писанкового розпису.

В музеї можна ознайомитися більш ніж з 6000 писанок з різних областей України та на власні очі побачити, яке різноманіття технік розпису писанок існує в українській культурі.

  1. Парк Шенборна

Насолодитися естетикою європейського паркового мистецтва та прогулятися територією ідеально доглянутого парку графа Шенборна – ідеальне рішення, якщо хочеться хоча б день відпочити від несамовитого темпу сучасного життя.

В парку краса природи гармонійно поєднується з унікальними спорудами, серед яких справжній водяний млин, міст чотирьох євангелістів, 12 мостів, які символізують знаки зодіаку, 22 лавки з гербами країн, що входили до складу Австро-Угорської імперії.

  1. Ялинський водоспад

Якщо хочеться дещо змінити традиційний маршрут по Карпатах і дослідити маловідомі місця, можна відвідати Ялинський водоспад, який є найвищим однокаскадним водоспадом Українських Карпат, відомим ще як Ковгать.

Оскільки водоспад знаходиться на території прикордонної зони, то на відпочинок біля нього потрібно отримати дозвіл. Проте можна не хвилюватися, що милуванню природою завадить натовп туристів, адже місцевість там досить усамітнена.

  1. Гора Шпиці

Вражаючі кам’яні брили природного походження висотою до 40 метрів є частиною вершини гори Шпиці – найцікавішої гори Карпат.

Височезні виступи, схожі на велетенські вежі, захоплюють подих та вражають уяву. До речі, висота гори становить 1863 м.

  1. Тустань

Тих, хто цікавиться історією, точно вразить прогулянка поміж скелями, які в з ХІІ по ХVI ст. були частиною давньоруського наскельного оборонного комплексу «Тустань».

Хоча дерев’яні споруди, які утворювали саму фортецю, звичайно, не збереглися, проте розмір її основи – величних скель – дає уявлення про велич та міць цього об’єкту в минулому.

  1. Музей просто неба «Старе село»

Поринути в атмосферу сільського життя кінця ХІХ – початку ХХ століття, можна відвідавши пізнавальний музей просто неба «Старе село» у с. Колочава.

В музеї знаходиться понад 20 будинків селян різного достатку та роду занять, в яких відтворений побут, звичаї та традиції того часу, та споруди загального користування.

  1. Манявский скит та Манявський водоспад

Відразу два дивовижні місця можна побачити неподалік с. Маняви, Богородчанського району.

В лісі за 5 км від села знаходиться скит, який був оборонним монастирем, заснованим на поч. XVII ст. Збережені пам’ятки архітектури та унікальні об’єкти релігійного значення, мальовнича місцевість під горами – прогулянка точно буде пізнавальною та надихаючою.

А в ущелині неподалік знаходиться один із найвищих водоспадів Карпат – Манявський, крижана вода якого, як кажуть місцеві жителі, має цілющі властивості.

  1. Свидовецький хребет

Неймовірні краєвиди відкриваються з гірського хребта Свидовець, який ще відомий як край озер та полонин.

Отари овець, які пасуться на схилах гірського масиву, непохильні гори, смерекові ліси та густі порослі буків – в цьому місці як ніде відчувається умиротворення та спокій.

  1. Печера Молочний камінь

Для тих, хто бажає відвідати в Карпатах якесь незвичне місце, цікавою буде екскурсія печерою Молочний камінь.

Сама печера має досить компактні розміри, проте місцевість, де вона знаходиться, а також загальна атмосфера, що панує навколо вапнякової скелі, в якій утворилася дана геологічна пам’ятка, забезпечать незабутні враження від подорожі в це унікальне місце Карпат.

Джерело: versii.if

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень