Відомо, яка форма навчання буде у Рівному з 1 вересня

У місті немає шкіл, в яких на сьогодні повністю готові укриття

У Рівному немає шкіл, в яких на сьогодні повністю готові укриття. Тому навчання у всіх школах Рівненської громади почнеться дистанційно. Перехід на очну форму буде здійснюватись по мірі готовності укриттів.

Є і ще одна вагома причина почати навчання дистанційно - росіяни можуть обстрілювати школи 1 вересня. Тому дистанційне навчання - офіційна рекомендація Міністерства освіти і науки, і вона в першу чергу спричинена безпекою.

Є причини остерігатись повторення масових обстрілів, як у День незалежності.

Про це розповів начальник управління освіти Богдан Турович.

- Тому що 24 серпня, ви всі пам’ятаєте, була інформація, що буде масоване бомбардування України і вона на жаль підтвердилась, тут теж є певні застороги, відповідно перші дні загалом по Україні рекомендовано почати в дистанційному форматі.

Як розповів Богдан Турович, зараз у всіх навчальних закладах тривають ремонти укриттів, щоб привести їх у відповідність з вимогами ДСНС:

- Це вентиляція, наявність санвузлів, освітлення, входи-виходи, їх має бути мінімум два, щоб і відповідно якісь комфортні умови для перебування усіх учасників освітнього процесу.

Щоб визначити, яке навчання є в пріоритеті, декілька разів опитали батьків.

Результати опитування показали, що приблизно половина хочуть очне навчання, тоді як інша половина воліє вчитися дистанційно. 

За словами депутатки та членкині комісії з питань освіти Людмили Радчук, ремонт укриттів затягнувся, тому що укриття з самого початку були в поганому стані, і через проблеми з комунікаціями доводиться перероблювати одні і ті ж роботи по декілька разів.

- Просто побілити не виходить, треба замінювати метражі труб, крани, вентилі.. Ще процес закупівлі вентиляційного обладнання, його немає в такій кількості. І ще підвали це сирість і якщо ми там під плитку штукатуримо чи ще щось, воно просто не просихає, і доводиться робити наново. 

Перехід на очну форму буде здійснюватись по мірі готовності укриттів – індивідуально для кожної школи.

Депутатка каже - це для того, щоб зробити укриття максимально відповідними вимогам і комфортними для дітей:

- Просто краще трохи затримати і зробити все нормально, ніж поспіхом все відкрити і діти знову будуть в жахливих умовах. В більшості шкіл цей ремонт пройде доволі швидко. І хочеться щоб ті укриття були гідні не такі страшні, як вони були.

Кожна школа індивідуально підходить до форми навчання. Вони визначають це по своїх можливостях, це і укриття, і кількість бажаючих навчатися дистанційно та очно, кількість дітей за межами України.

Як один викладач буде проводити навчання і очно, і дистанційно?

Заплановано, що вчителі не будуть мати додаткового навантаження. Але схема, як це повинно працювати, ще в розробці.

- Є варіанти, що буде розбито для вчителя навантаження тобто він очно працює з класом певний час, відповідно залишається ви знаєте скільки урок йде, хай там 15, 20 хвилин чи півгодини буде працювати з класом, на 15 хвилин з тими хто дистанційно буде долучатись, - каже Богдан Турович. 

Але найкращий варіант, на думку управлінців - розділити очне та дистанційне навчання між вчителями.

- Є й паралелі, середнє число по місту біля 50% якщо на паралелі працює два вчителя, тоді один може вести очні уроки, один – дистанційні, я думаю що ми будемо просити директорів максимально підійти до того, щоб повноцінні уроки були і очні, і дистанційні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень