Відомо дату: коли прийдуть виплати за зруйноване ворогом житло

Бюджетний комітет погодив перерозподіл  коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Держбюджету

У Верховній Раді визначилися з виплатою компенсацій українцям за пошкоджене та знищено під час війни житло.

Перші виплати за зареєстрованими заявами у Реєстрі пошкодженого і зруйнованого майна мають надійти постраждалим українцям вже до кінця листопада цього року

На Бюджетному комітеті Ради погодили перерозподіл коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Держбюджету і спрямували додаткові 4 млрд грн на програму Є-Відновлення, а саме: 2,5 млрд грн на компенсації за пошкоджене житло вартістю від 200 до 500 тисяч гривень та 1,5 мільярда гривень на відшкодування повністю зруйнованого житла, —  повідомив народний депутат України Павло Фролов.

Зараз також триває експериментальний проєкт. Йдеться про обстеження нерухомості на окупованих територіях із застосуванням систем дистанційного зондування у місті Мелітополь. Якщо експеримент виявиться успішним, то з початку 2024 року його поширять на всю окуповану територію. 

До слова, на сьогодні вже задоволені заявки на проведення ремонтів та придбання будівельних матеріалів вартістю до 200 тис. грн для майже 26 тисяч українських родин.

А з 1 січня має запрацювати закон про компенсації за вже проведені ремонти власним коштом.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень