Відома дата, коли навіть бабця на ринку має торгувати з терміналом

Покупці у будь-якій торговій точці мають право на безготівковий розрахунок

В Україні визначили терміни, до настання яких торгівці мають забезпечити безготівкові розрахунки для споживачів у своїх магазинах та пунктах надання послуг.

Ці зміни будуть впроваджувати протягом наступних трьох років.

Таким чином, відмова у безготівковому розрахунку є порушенням вимог законодавства, за яке передбачена відповідальність за статтею 23 Закону України «Про захист прав споживачів» та статтею 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

Але відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 р. N 894 торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків:

  • З 1 січня 2024 р. - провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тис. осіб;
  • З 1 січня 2025 р. - провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення менше ніж 5 тис. осіб; 
  • З 1 січня 2026 р. - фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої групи, торговці, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції.

Щодо торгівлі у населених пунктах, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні блокуванні,  протягом трьох місяців після припинення проведення воєнних дій або після деокупації можуть не здійснювати безготівкові розрахунки.

Втім, після цього терміну – і до них будуть застосовувати загальні правила.  

Джерело: Держпродспоживслужба

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень