Відомо, чому переселенцям масово скасовують виплати

Часто таке стається через поведінку самих внутрішньо переміщених осіб, пояснюють у Кабміні  

Фото ілюстративне

Внутрішньо переміщені особи нарікають, що не можуть вчасно отримати виплати державної допомоги.

В Кабміні пояснили, що найчастіше без підтримки залишаються люди, які змінили місце тимчасового проживання. 

Аби оптимізувати бюджетні витрати, в Україні проводять вибіркові перевірки громадян, які мають статус ВПО. Якщо виявляється, що людина змінила місце проживання та не попередила про зміну місця проживання органи соціального захисту, то відповідно виплати для такої особи скасовують.

Проте переміщені особи зауважують, що вчасно повідомляли про свій переїзд, зокрема у застосунку «Дія», але все одно залишилися без виплат.

Проте у Мінсоцполітики вказують, що на сьогодні ця послуга в додатку некоректно працює, і сервіс ще потребує вдосконалення.

У такому випадку ВПО радять особисто відвідати управління соціального захисту населення за новою адресою та повідомити про свій переїзд. У такому випадку оформляти заяву по-новому не треба. Управління соцзахисту має зробити запит до відділення  управління соціального захисту населення за попереднім місцем знаходження ВПО. Після цього виплати відновляться на основі попередньої заяви.

Зверніть увагу, що допомога на проживання буде нарахована за всі місяці з моменту зміни фактичного місця проживання ВПО. У Мінсоцполітики запевнили, що питання автоматичного перепризначення допомоги на проживання буде вирішено до кінця квітня, – зазначили у Мінреінтеграції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень