Романчук вирішив захищати честь сусідньої області. Відомо чому

Його тренер цю новину не коментував

Михайло Романчук. Фото тут і далі з мережі.
Михайло Романчук. Фото тут і далі з мережі.

Дворазовий призер Олімпіади у Токіо, рівненський плавець Михайло Романчук з 2022 року виступає за Хмельницьку область. Про таке рішення спортсмена стало відомо з профільного Міністерства, повідомив Суспільному 10 лютого начальник обласного управління у справах молоді та спорту Віталій Ліпський. Михайло Романчук розповів, що приймав рішення, зважаючи на перспективи після завершення кар'єри.

Михайло Романчук у кінці 2021 року написав на Міністерство молоді та спорту заяву з проханням всі його виступи з січня 2022 року зараховувати за Хмельницькою областю, розповів Віталій Ліпський. Про таке в Рівненській облдержадміністрації наприкінці року дізнались з Міністерства.

 - Міністерство видає щорічно наказ, де затверджує списки команд і вже у тому списку його затвердили як спортсмена Хмельницької області.

 

Нікого він не ставив до відома, для нас це було великим здивуванням.

 

Від нас він отримав все, що згідно з законом, можна було отримати. Все що обіцяли, все виконали й заплатили, – коментує начальник профільного управління.

За словами Віталія Ліпського, за час, коли плавець виступав від Рівненщини, він отримав квартиру у Рівному, після олімпіади – 1,5 млн грн на покращення житлових умов, земельну ділянку під будинок в обласному центрі.

Михайло та Марина
Михайло та Марина

Спортсмен отримував одноразові виплати, йому призначали й максимальні стипендії. У серпні 2021 року Романчук отримав звання «Почесний громадянин міста».

 - Завдяки його виступам ми в плаванні заробили дуже багато очок і, відповідно, це впливало на результат області в загальному рейтингу. Згідно з рейтинговими очками це – втрата дуже суттєва, – резюмував Віталій Ліпський.

Михайло Романчук розповів Суспільному, що пішов з Рівненщини не через образи чи непорозуміння. Він вдячний Рівному за те, що отримав після Олімпіади.

- Справді, такою підтримкою мало хто зі спортсменів може похвалитися, це факт.

 

Але рішення було прийняте, тому що прийшов час обирати місце проживання на майбутнє. З дружиною вирішили, що це буде Хмельницький, там ми будемо облаштовуватись.

 

Всі ми дорослі люди, розуміємо, що на спорті життя не закінчується.

 

І мені потрібно зараз думати, чим я буду займатися після спортивної кар'єри, яка, на жаль, не така довга, як хотілось би, – пояснює Михайло Романчук.

Тренер з плавання Петро Нагорний, який медаліста Олімпійських ігор Михайла Романчука, Суспільному заявив, що продовжує співпрацю зі спортсменом. Перехід його до Хмельницької області коментувати відмовився.

Нагадаємо,

25-річний плавець Михайло Романчук виступав у Токіо на двох дистанціях. На 800 метрів вільним стилем він виборов бронзову медаль, а на 1500 метрів – срібну. Романчук є вихованцем рівненської спортивної школи №2.

Його дружина – хмельничанка Марина Бех-Романчук, яка у стрибках в довжину на Олімпіаді посіла 5-те місце. Нині подружжя живе у Хмельницькому. У Рівному у Михайла Романчука живуть батьки та сестра.

Михайло Романчук у 2022 році отримуватиме підвищену стипендію від Хмельницької ОДА у розмірі 17 тис. грн та персональну стипендію Хмельницького міського голови у розмірі 10 тис. грив щомісячно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень