«Відомий/невідомий вінтаж»: моду минулих поколінь покажуть у Рівному

Це не тільки одяг

Нестандартну виставку відкриють у п’ятницю, 21 травня, о 12 годині у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Вперше на ній представлять вінтаж – одяг та речі побуту, які були модними у минулих поколінь.  

Виставка діятиме на вулиці біля музею.

 

Вхід коштуватиме 10 грн для дорослих і 5 грн – для дітей.

Чому саме вінтаж?

Досі у музеї переважали етнографічні виставки. І чи не вперше буде представлена вінтажна мода. Організатор виставки, працівниця музею Галина Данильчук розповіла Радіо Трек:

Вінтаж – цікавий тим, що це мода, яка ходить по колу. І нині є люди, які колекціонують вінтажні речі, влаштовують аукціони з їх продажу.

 

На нашій виставці будуть речі, яким понад 30 років, і які були свого часу «писком моди».

 

В першу чергу, це одяг: ті ж болоньєві плащі, які у 1970-х роках була проблема дістати. Такий плащ коштував 70-80 карбованців. А моя зарплата, як наукового працівника була 75 карбованців. І ти тоді просто мріяв, щоб пішов дощ і змогти вдягнути той плащ.

Що покажуть на виставці

Також на виставці, за словами Галини Данильчук, будуть сукні, пошиті в ательє та модисток, в тому числі у відомої модистки Рівного Ольги Либак, яка мешкала на вулиці Шевченка.

Це вироби з модних тоді тканин у горошок, клітинку, з марлі з невеликими вставками вишивки.

 

З чоловічого «писку моди» - це бобки – короткі кофти на «змійці», нейлонові сорочки.

Окрім цього, будуть представлені капелюшки, вінтажні парасольки, в’язані речі, серед яких – абажури, намисто з чеського скла, старі журнали мод, колишнє взуття.

На виставці покажемо взуття вчительки, Почесної громадянки Рівного Марії Смірнової, а також трендові бордові туфлі 1927 року, які принесла нам одна з рівнянок.

Будуть тут і старі баяни, маленький телевізор, дерев'яні кавомолки, м’ясорубка, виготовлена на Рівненському заводі високовольтної апаратури, порцеляна, в тому числі відомі багатьом золоті рибки. А ще – світлини, які ілюструють ті часи.

Половина речей – з фондів музею, решта зібрана від рівнян в процесі підготовки до виставки.      

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень