Відома рівненська боксерка, капітан «Українських левиць», дратує патрульних

Через свій оптимізм. А з патрульними Крупеня працює вже понад рік 

Іванна Крупеня з дитинства мріяла працювати в поліції. Але спочатку вона зробила кар’єру в спорті. Брала бронзу чемпіонату України з дзюдо, потім перейшла в бокс, де сім разів стала чемпіонкою країни. На чемпіонаті Європи виборювала срібну та бронзові медалі. Була капітаном жіночої команди з боксу «Українські левиці». Пробувала себе в MMA. А тепер Іванна тренер і поліцейська у Рівному. Публікуємо її інтерв’ю для видання ua.tribuna.com.

У дитинстві хотіла в армію

Я з самого дитинства йшла туди, куди не йдуть дівчата. Вважаю, що треба займатися тим, що ти хочеш. Мені не звикати ламати стереотипи. Я з дитинства хотіла в армію. Після завершення спортивної кар’єри робота в поліції була одним з варіантів.

Є в мені щось войовниче. Знаю, що я не сяду вдома в’язати шкарпетки чи щось подібне.

 

Я доволі активна і хотіла б ділитися своїм досвідом та вміннями. І круто робити це там, де тебе будуть цінувати й де це потрібно.

І де я сама зможу чогось навчитися. В поліції я треную хлопців, а вони мене вчать тактичній підготовці та стрільбі. Це мені завжди подобалося. Є в мене це – захищати та допомагати.

Патрульних дратує мій оптимізм

Спочатку в патрульній поліції всі були скептично налаштовані. Думали, що професійна спортсменка, можливо, має якусь зірку і буде зверхньо до всіх ставитися. Мовляв, всі їй щось будуть винні. Але нічого такого не було.

Я розуміла, що в них багато досвіду, вони професіонали, а я наче котеня. Почала допомагати їм з тренуваннями й так ми потоваришували. Зараз вони мене прийняли, маю надію, на всі 100%.

В мене так завжди в житті – або приймають повністю або не приймають взагалі.

 

Середнього відношення нема. Або своя, або ні. Багатьох дратує мій постійний оптимізм та позитив.

 

Тепер я сама… тренер. Тренер з інтуїцією

Я з 12 років у професійному спорті. Зараз мені 31. Знаходилася в командах, залах, збірних, де мені не завжди було комфортно, але я бачила мету, і працювала через своє не можу чи не хочу. А тепер я сама обираю місце, де і з ким я хочу бути. І що я хочу робити. Шукаю ті місця, де мені комфортно. Я трішки натерпілася і хочеться попрацювати там, де тобі добре.

Одне з моїх головних завдань – тренувати хлопців. Але мені треба певний час відпрацювати, як і всім – морози, виїзди, чергування на лінії.

 

Я теж на них заступаю. Це досвід і для себе, і для колективу.

Дуже часто в житті я керуюсь інтуїцією. Йду туди, де можу щось взяти для себе, і де я потрібна. За деякий час розвиваєшся в іншій сфері…

Батько хотів сина, і я доводила, що не гірша

В дитинстві я не гралася ляльками. У мене були тільки машинки та пістолети. Дуже любила все войовниче – серіали про Ксену та поліцейських.

Тато хотів сина. І я йому постійно доводила, що не гірша. Але разом з тим я дуже багато працюю над тим, щоб розвивати свою жіночність.

 

На роботі – форма, а вдома з друзями та рідними намагаюсь бути дівчиною. Хоча впертий характер інколи дає про себе знати.

Я б не хотіла назад у свої 20 років. Це була така впертість, мовляв, я сама все зможу. Але ніхто з нас нічого сам не може. У першу чергу нас веде Господь через людей та обставини. Ті ж самі фільми та книги. Нас формує багато факторів.

Мене часто запитують, чи я self-made person. В жодному випадку ні.

 

Мене сформувало моє оточення –  суперники, друзі, рідні, тренери та колеги.

Мені завжди щастило на людей поряд. Куди б я не потрапила, біля мене завжди були найкращі тренер, керівник, лікар, масажист. Дякую Богу за це.

Іванка психолог за фахом

Сьогодні багато до цього повертаюсь, але мала б я зараз 20 років, то мені було б набагато важче.

Я емпат і все переймаю на себе, хочу всім допомогти. Часто бувають виклики пов’язані з домашнім насильством.

 

Ти вже оцінюєш, хто провокатор та аб’юзер, хто жертва, чому так, чи готова жінка до допомоги.

 

Психологія справді дуже сильно допомагає.

Роботу намагаєшся залишати на зміні й не приносити додому. Раніше мені було б набагато важче це розділяти, а зараз вже навчилася так робити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень