Відома нідерландка красуватиметься у вишиванці на День принца: її створювали 10 українок

Вони прагнуть відкрити у Нідерландах українську школу

Майстиня створила в орнаменті синтез української та нідерландської культур

У Нідерландах щороку у третій вівторок вересня відзначають День принца (Prinsjesdag). Традиційно король Нідерландів Віллем-Олександр цього дня виголошує промову та відкриває парламентський рік, - повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Українки в Нідерландах вишили для членкині нідерландського парламенту Сонгуль Мутлуер українську сукню, яку вона одягне на День принца.

Сонгуль Мутлуер

Марʼяна Мостова, яка створила дизайн сукні розповіла, що загалом у вишиванні сукні взяло участь 10 людей.

Головне завдання сукні – допомогти відкрити в нідерландському місті Зандам українську школу.

Сонгуль сама обрала напрямок допомоги, при нашій першій зустрічі я розповіла їй про плани з відкриття суботньої Української Школи в Зандамі. Розповіла, як важливо передати та зберегти в дітях українську мову та культуру. Її зворушила ця історія, і вона захотіла цим проєктом допомогти саме школі.

Ми хочемо аукціоном зібрати суму в мінімум 3 000 євро: принтер, проєктор, екран та книги, або привернути увагу компанії чи приватної особи, яка має в себе необхідні нам речі та може їх пожертвувати.

 

Аукціон діє до 25–го вересня і на ньому усі охочі можуть купити нашу сукню, капелюшок від нідерландської мисткині Астрід та сумочку-клатч від Івони. Всі мисткині пожертвували свої вироби. Тож гроші в повному обсязі підуть на школу, – розповіла голова Фундації «Український клуб» Богдана  Постригань.

Вишита сукня, яку одягне нідерландська політикиня

Вона також розповіла, що створення сукні також долучилися українські захисники, які передали з передової уламок збитого ними російського штурмовика СУ-5, з якого виготовили два маленькі ґудзики, як символ запеклої боротьби та незламності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень