Відділ реабілітації та зоопсихолог з’являться в зоопарку Рівного

Тут допомагатимуть особливим дітям

У рівненському зоопарку з’явиться зоопсихолог. Це людина, яка працюватиме з тваринами і дітьми, які мають проблеми зі здоров’ям.

Для того, аби лікувати малюків за допомогою спілкування із фауною, в установі планують створити цілий відділ реабілітації.

Директор зоопарку Олег Павлюк зазначив, що у них є спеціалісти, які вже готові до такої роботи. Також він розповів, що передбачає така терапія:

Це відповідним чином обладнані кімнати у які приводять хворих діток і ми туди будемо приносити тваринок для спілкування. Тварини, звісно, будуть такі, які не завдадуть травм дитині: не вкусять, не подряпають…  І у цих діток буде можливість спробувати цю тварину на дотик.

 

Зоопсихолог – це людина, яке допомагатиме у цьому спілкуванні і займатиметься лікуванням цих дітей.

Така терапія повинна допомогти  дітям із синдромом Дауна, хворим  на ДЦП і навіть тим, хто має вади зору. Подібна методика давно і успішно працює у Європі, зазначив Олег Павлюк.

Створити реабілітаційний відділ планують цього року.

До слова, перші кроки у цьому напрямку уже зробили. Так, кілька тижнів тому у зоопарку запровадили сеанси іпотерапії. Вони передбачають катання на конях діток, які мають проблем зі здоров’ям. Поки у зоопарку приймають по 4- 5 малюків на тиждень.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень