Віддали життя за вільну від окупантів Україну: У Рівному попрощаються двома Героями

Вічна пам’ять і слава Захисникам!

Завтра, 20 жовтня, на майдані Незалежності у Рівному попрощаються 29-річним Романом Боровцем та 51-річним Володимиром Гойденком.

Прощання відбудеться о 10:00. Поховають Романа Боровця у рідному селі Великі Межирічі, а Володимира Гойденка — у Рівному на кладовищі «Нове», повідомили у міській раді Рівного.

Роман Боровець народився у селі Великі Межирічі на Кореччині. Навчався у місцевій школі, а потім у Кременецькому педагогічному університеті здобував фах психолога, але не працював за спеціальністю.

Мама Героя Валентина розповіла:

У нього були золоті руки, тож працював на будівництві по Україні та закордоном. Скрізь Романом тішилися — добра, щира дитина, відкритий, чесний, порядний. В армії не служив, але, коли почалося повномасштабне вторгнення вирішив, що піде воювати. У 20 років Рома поховав дружину з синочком, тож вирішив, що захищати інших тепер — це його обов’язок і покликання.

До війська Роман Боровець добровільно пішов 6 березня 2022 року. За доброту та характер отримав позивний «Добриня», став командиром взводу.

Іншим чоловіки, сини щось розповідають, а нам він говорив лише два слова «Все добре». Це єдине, що про службу почули від нього за рік і сім місяців служби. Рома навіть казав, що, коли повернеться додому після перемоги, то продовжить служити — бачив себе тільки військовим, – каже мама Героя.

29-річний молодший сержант Роман Боровець загинув 14 жовтня 2023 року внаслідок мінно-вибухової травми, виконуючи бойове завдання неподалік селища Райгородка Луганської області..

Володимир Гойденко народився на Луганщині 27 квітня 1972 року. Маючи досвід військової служби, у 2016 році добровольцем став на захист України.

Із 2016 року Володимир служив у війську, здебільшого перебував на Сході. Продовжив стояти на сторожі спокою і після початку повномасштабного вторгнення. Був механіком кулеметного відділення.

Дружина Захисника Леся, яка зараз живе у Рівному, поділилася:

Володя — надзвичайно сміливий, впертий, якщо він щось вирішив, то так і буде. Заради інших він був готовий на все, віддати останнє. І заради країни теж, душу готовий був продати за перемогу, все робив, аби наблизити її.

Він неймовірно любив 10-річну донечку Вікторію, та, на жаль, більше ніколи її не пригорне. 13 жовтня 2023 року Володимир Гойденко загинув у результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Синьківка Харківської області.


Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень