Від грипу на Рівненщині померла 16-річна дівчина

До медиків вона звернулась 2 січня. Її відразу госпіталізували у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Острозької центральної районної лікарні, а вже 7 січня дитина померла.

Головний епідеміолог лабораторного центру Віктор Мороз зазначив, що діагноз підтвердили лабораторно. З його слів, за перший тиждень 2019-го року в області на грип та ГРВІ захворіло понад 6 тисяч осіб:
 

- Протягом тижня було госпіталізовано 243 хворих, з них 176 дітей. Найвища захворюваність спостерігається у Костопільському районі, де тривають обмежувальні заходи. Наближається до порогового рівня захворюваність у Зарічненському та Острозькому районах.

 

У нас зареєстрований перший летальний випадок від ускладнень грипу. Померла 16-річна дівчина в Острозькому районі. Остаточний діагноз: грип, вірусний енцефаліт, підтверджено лабораторно. До речі, нашою вірусологічною лабораторією було підтверджено грип А(H3N2).

За словами епідеміологів, цей штам грипу поширений на Рівненщині. Аби вберегтися від зараження, медики радять вакцинуватися.

До слова, в Рівному ситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ називають контрольованою. Поки про якісь обмежувальні заходи не говорять.

Нагадаємо, від ускладнень кору у Квасилові помер 49-річний чоловік. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень