Від 6 до 11 тисяч гривень: уряд оновив виплати на дітей

Йдеться про неповнолітніх, які тимчасово перебувають у родичів або в прийомних родинах

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо виплат для дітей, позбавлених батьківського піклування. Документ передбачає, що матеріальну допомогу отримають діти, які тимчасово перебувають у сім'ях родичів або знайомих, прийомних родинах або в дитячих будинках сімейного типу.

Виплати в межах державної програми “Дитина не одна” у 2024 році становитимуть: 

  • для дітей до 6 років – 6407 гривень; 
  • для дітей від 6 до 18 років – 7990 гривень; 
  • для дітей з інвалідністю до 6 років – 8970 гривень; 
  • для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років – 11186 гривень. 

Заяву про призначення виплати можна подати до органів соціального захисту населення, ЦНАПу або виконавчих органів територіальних громад протягом 6 місяців після влаштування дитини в сім’ю. Грошову допомогу з державного бюджету призначають на строк влаштування дитини в сім’ю. 

Виплати допоможуть забезпечити базові потреби дітей, позбавлених батьківського піклування. Постанова також зменшуватиме фінансове навантаження на опікунів, які тимчасово беруть на себе догляд за цими дітьми - каже керівниця відділу аналітики Центру спільних дій Оксана Заболотна.

Щоб отримати фінансову підтримку, сімʼї мають постійно проживати в Україні та на підконтрольній території. На дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають на тимчасово окупованих територіях, допомога не виплачується. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень