Соціальні виплати уріжуть. Хто з українців залишиться без допомоги

Йдеться про українців, які тримають гроші в банку

До постанови про допомогу сім’ям з дітьми планують внести зміни. Так, одинокі матері можуть втратити підтримку від держави.

Автори документа пропонують позбавити виплат жінок, які самостійно виховують дітей (дитину), але при цьому мають на депозитному рахунку особисті кошти у сумі понад 100 тисяч гривень.

Така сума необов’язково повинна бути на одному депозиті. Враховуватимуть всі банківські вклади, і якщо сума всіх вкладень становить понад 100 тисяч,  таку матір вважатимуть фінансово незалежною, такою, що не потребує допомоги від уряду.

Проєкт документа опублікований на сайті Федерації профспілок України (ФПУ). Згідно з проєктом, допомога на дітей одиноким матерям не призначається у разі, якщо:

Особи, що входять до складу сім’ї, на 1 число місяця, з якого призначається державна соціальна допомога, мають на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у загальній сумі, що перевищує 100 тис. гривень, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень, про що йдеться у декларації.

Ця норма діє й у разі призначення субсидії на оплату комуналки - якщо в одного із членів домогосподарства на банківському рахунку є понад 100 тисяч гривень, субсидія не призначається.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень