Від 1500 до 4500 грн в одні руки: у травні українці отримають ще один вид допомоги

Але це стосується лише одного регіону України

Люди, які втікають від бойових дій, і шукають прихисток у більш безпечних регіонах України, мають право на грошову допомогу від держави. Окрім стандартної виплати, яку зараз отримують ВПО, час від часу з’являються й інші види допомоги.

Наприклад, Червоний хрест додатково допомагатиме усім переселенцям, які зараз зупинилися в Києві. Часто це мешканці області, у яких повністю зруйноване житло. Є в столиці і чимало біженців зі сходу та півдня.

Відомо, що людям видаватимуть сертифікати на загальну суму від 1500 до 4500 грн на покупки у мережі «Сільпо».

Допомогу надаватимуть таким категоріям громадян:

  • особи з інвалідністю І групи;
  • сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю;
  • сім’ї, які мають усиновлених дітей;
  • багатодітні сім’ї, де 3 і більше неповнолітніх дітей.

Повідомляється, що особам з інвалідністю І групи видаватимуть три сертифікати по 500 грн, на загальну суму 1500 грн. Усі інші можуть отримати по 9 сертифікатів на суму 4500 грн.

Зауважимо, що якщо загальна вартість покупки становить, наприклад, 520 грн, то 20 грн доведеться доплатити. Якщо ж менш як 500, то здачу не видаватимуть.

Де отримати допомогу?

Якщо ви зареєструвалися на лівобережній частині столиці, то можете отримати свої сертифікати щовівторка на вул. Миропільська, 19, поблизу метро «Чернігівська».

Для ВПО, які живуть на правобережній частині, треба прийти за адресою вул. Володимирська, 51Б у Vcentri Hub (щосереди та щоп’ятниці).

В обох випадках працює лише «жива черга» - з 10:00 до 16:00.

З собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, довідку про статус переміщеної особи, довідку про призначення групи інвалідності, свідоцтво про народження дитини/дітей та розпорядження про опікунство.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень