Відомо, де в Білорусі проходять військові навчання і як далеко від Рівненщини (ФОТО)

Інформація від білоруських ЗМІ

Російська військова техніка в Білорусі. Фото Міністерство оборони РБ

У них застерігають тамтешніх громадян не наближатися до місць навчань, оскільки це смертельно небезпечно:

Поява в цій зоні небезпечна для життя! Вам загрожує смертельна небезпека!» – попереджає видання Наровлянського району «Прип’ятська правда».

 

З метою уникнення нещасних випадків і жертв під час бойового вогню категорично забороняється збирати металобрухт і особливо боєприпаси, що не розірвалися, оскільки при мінімальному русі такого снаряда він може вибухнути.

 

Крім того, за даними районної газети, у відведеній зоні буде заборонений «прохід і проїзд усіх громадян». А також збирання дров і збирання сміття, полювання, риболовля та «перебування з інших причин.

Як відомо, Росія та Білорусь розпочали 10 лютого військові навчання поблизу кордонів з Україною.

Офіційно навчання «Союзна рішучість-2022» пройдуть на п’яти полігонах та чотирьох військових аеродромах. Державні видання прикордонних з Україною регіонів Білорусі публікують інформацію про те, що в цей період на різних полігонах пройдуть інші навчання, інформує Білоруська служба Радіо Свобода.

  • З офіційних повідомлень міністерств оборони Білорусі та Росії відомо, що російські війська в Білорусі розміщені на низці полігонів поблизу кордонів з Україною, Польщею та Литвою.
  • Це Обуз-Ліснівський, Брестський, Гозький, Осиповицький та Доманівський полігони.
  • Крім них, для навчань планується задіяти чотири військових аеродроми – у Мачулищах, Ліді, Барановичах та Лунинці (менше 70 км від ПП «Городище», що на Дубровиччині).

Водночас очевидці повідомляють, що скупчення російської військової техніки та військових помітили в інших частинах Білорусі. Навіть там, де немає і ніколи не було військових полігонів.

Найбільше таких повідомлень – із Речиці, Гомельської області, що за кілька десятків кілометрів від кордону з Україною. За словами жителів міста, росіяни в Речиці не лише вивантажили зброю з залізничних платформ, а й зайняли щонайменше два занедбані заводи.

Білоруська служба Радіо Свобода зауважила, що місцеві газети прикордонних з Україною регіонів Білорусі майже одночасно опублікували низку повідомлень про бойові стрільби під час навчань «Союзна рішучість-2022».

Згідно з повідомленнями, ці навчання відбуватимуться не лише в місцях, які Міністерство оборони Білорусі визначило офіційними для навчань «Союзна рішучість-2022».

Зокрема, згідно з повідомленням вже згаданої газети  «Прип’ятська правда», спільні заходи білоруських та російських військових

з 10 до 20 лютого проходитимуть в окремих районах Наровлянського району Білорусі, що межує з Житомирщиною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень