Верховна Рада пішла на поступки «євробляхарям»

Сплату штрафів за невчасне розмитнення автомобіля – відтермінували

Верховна Рада ухвалила закон, яким відтермінувала запровадження штрафів за перевищення терміну перебування в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

За ухвалення законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з ухваленням Закону України «Про електронні довірчі послуги» (№8371), в якому міститься відповідна поправка, проголосували 236 народних депутатів.
 

З трибуни парламенту відповідні правки озвучила голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики – Ніна Южаніна.


Раніше прийнятий закон передбачав, що до 23 травня повинні були діяти лібералізовані норми про адміністративну відповідальність для власників автомобілів на єврономерах.

Передбачалося, що після цієї дати при перевищенні терміну транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більш ніж на 30 діб, громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тис. гривень або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду. При цьому було передбачено перехідний період 180 днів для громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності цього закону.

Однак Ніна Южаніна повідомила, що замість 180 днів вводиться 270 днів перехідного періоду. Тобто нові штрафи наберуть чинності з 24 серпня поточного року.

Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом зазначеного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.


У разі недотримання термінів та умов митних режимів тимчасового ввезення та транзиту і в разі притягнення особи до адміністративної відповідальності така особа повинна сплатити штраф у розмірі від 170 гривень до 17 тис. гривень.


Нагадаємо, 22 лютого 2019 року завершився пільговий період на розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень