Великий прорив до кінця року: у Рівному утеплять 11 закладів освіти

За грантові і кредитні кошти

18 школа у Рівному після термомодернізації. Фото з сайту НЕФКО

Великий прорив в утепленні освітніх закладів Рівного до кінця року прогнозує міський голова. Володимир Хомко нагадав про співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією – НЕФКО, у межах якої у місті мають замінити лампи вуличного освітлення і утеплити 11 шкіл та садків:

Колишній міський голова Рівного Володимир Хомко

- Потрапила школа №8, №13, №28.

 

Із дошкільних навчальних закладів: навчально-реабілітаційний центр «Особлива дитина», центр «Пагінець», дитсадок №7, №14, №33, №35, №46 і №57.

 

Приблизно 2 мільйони з цієї позики піде на заміну ламп і реконструкції системи освітлення міста таким чином, щоб всі старі лампи замінити на нові LED лампи.

 

Це також дасть велику економію.  

За умовами співпраці Рівне отримало 7 млн євро позики під 5,5% річних, з яких 1 мільйон 300 тис. – безповоротна безкоштовна допомога.

Загалом йдеться про 31 об'єкт, які відбирали експерти НЕФКО протягом року.

 

11 з них модернізуватимуть повністю, 20 - частково.

 

Докладно про це ми писали: Рівне зекономить на комуналці для шкіл та дитсадків. Завдяки кредиту (ФОТО)

Для міського бюджету це не буде великим навантаженням, каже Володимир Хомко, адже за кредит місто виплачуватиме зекономлені на енергоносіях гроші. Міська рада подавала більше об’єктів, проте корпорація сама обирає заклади, де економія буде найбільшою. За практикою уже утеплених шкіл, економія складає орієнтовно 50%.

Проте, міський голова звернув увагу на інший аспект: зі зменшенням обсягу споживання енергоносіїв у комунальних закладах, зменшуватиметься надходження до теплопостачального підприємства. Це, своєю чергою, призведе до здорожчання вартості гігакалорії тепла.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень