Велосипеди, скати і навіть матраци, - що дістають з Усті

А також про причини масової загибелі риби

Нагадаю, днями сайт Радіо Трек оприлюднив фото масової гибелі риби в Усті. Це вже не перший випадок цього року.

Утім, як стверджує заступник міського голови Олексій Хмилецький, риба в Усті загинула не через нестачу кисню.Хоча лабораторні дослідження і показали перевищення аміаку і зниження кисню, але вони не критичні. Про це Олексій Хмилецький розповів у коментарі Радіо Трек.

За його словами, масову загибель риби спричинили погодні умови і людський фактор:

- Ветмедицина проводила дослідження – є перевищення аміаку. Невелике, але є перевищення. І є зниження кисню, але не через кисень це трапилося. Лабораторні дослідження ми робимо, мотопомпи ставимо для кисню. Зараз відпрацьовуємо програму щодо облаштування фонтанів на річці для аерації. Хотілося б і рівнянам сказати, щоб вони не забруднювали річку. Тому що те, що пливе…дістаємо велосипеди, скати, матраци з річки. Я вже не кажу про пластикові пляшки.  

За його словами, на шлюзі на вулиці Набережній біля кафе «Венеція», ремонт якого ще не закінчений, аерацію проводять щоденно.

Ми також писали про те, що мотопомпи працюють на Усті і поблизу «Авангарду».

Олексій Хмилецький каже, що масова загибель риби трапляється не лише у Рівному – така ж ситуація у Тернопільській, Черкаській та Полтавській областях.

І це, насамперед спричинено погодними умовами – спекою та сильними зливами, які зносять непотріб у річку, - додав Олексій Хмилецький.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Теги: УстяРиба
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень