Велике виселення: з «Народного дому» у Рівному виселяють патріотів (ФОТО)

Альтернативи не пропонують

У Рівному розпочинається виселення орендарів з приміщення «Народного дому», що у центрі Рівного. Зокрема, через суд планують виселити обласне об’єднання «Просвіти».

25 жовтня відбудеться засідання суду, який прийме рішення щодо виселення і, зокрема, повідомить термін, до якого необхідно забрати особисті речі.

Виселення штучне, каже керівник правління «Просвіти» Рівненщини Іван Вєтров:

Почалося все з того, що відключили світло. А як без світла працювати? Потім взимку виключили опалення, там порвало батареї. Ну, якесь таке штучне!

 

А куди ми підемо?

 

Ми – організація, яка платить свої гроші для того, аби розвивати Україну. Ми проводимо масу заходів, абсолютно благодійно. Тут пройшли всі революції. Тут були відомі патріоти, які творили незалежну Україну.

 

І раптом ми маємо піти на вулицю?

 

Я кажу: «Дайте нам гарантії, що ви зробите ремонт і ми повернемося».

 

Ніхто гарантій ніяких не дає.

Іван Вєтров

Організація «Просвіта» орендує у «Народному домі» близько 80 метрів квадратних ще з початку 90 років. Попередньо, причиною виселення є необхідність проведення капітального ремонту. Керівник правління «Просвіти» Рівненщини Іван Вєтров каже, що звернувся до міського голови, однак йому не запропонували альтернативи. Куди перевезти речі, зокрема, бібліотеку, у якій є рідкісні книги, наразі не знають.

Що було раніше

У Рівнераді заявляли, що орендарів виселяють для того, щоб провести реконструкцію. Міський голова Олександр Третяк у серпні 2021 року повідомляв, що імовірно там облаштують художній музей, а вільні приміщення здаватимуть в оренду з аукціону. Не виключав міський голова і можливості продажу нерухомості. Своєю чергою представники «Просвіти» просили надати будівлі особливого статусу. Про це ми писали тут: 

Орендарі не хочуть покидати Народний дім у Рівному. І навіть висунули вимоги меру

Наразі Радіо Трек чекає коментар від міського голови щодо цієї ситуації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень