Вдарив вагітну дівчину ножем в живіт. Дитина померла, а чоловіка не можуть звинувачувати у вбивстві

Особливості бельгійського права

У провінції Льєж, що на сході Бельгії, чоловік ударив ножем свою дівчину, яка була на дев’ятому місяці вагітності. Ненароджена дитина померла, а дівчина втратила багато крові — за її життя зараз борються медики, пише Громадське.

Буквально днями 23-річний Аслан перебував у барі до третьої ранку, після чого п’яним прийшов додому й посварився з вагітною дівчиною нібито через плани щодо шлюбу. Під час сварки він вихопив кухонний ніж і завдав кілька ударів по обличчю та шиї.

Чоловік втік з місця події, й повернувся згодом з другом, потому пішов до батьків, які й викликали поліцію.

20-річну дівчину госпіталізували з великою втратою крові, вона перебуває в реанімації. Ненароджену дитину лікарі врятувати не встигли.

Чоловік родом з Чечні, переїхав у Бельгію ще підлітком у 2011 році. Минулого року його притягали до відповідальності через домашнє насильство.

Нападника арештували, йому висунули звинувачення в замаху на вбивство дівчини.

Але притягати до відповідальності за вбивство ненародженої дитини не будуть, заявили в прокуратурі Льєжа, бо до народження людина не вважається людиною згідно з кримінальним правом.

Як пояснив BBC бельгійський юрист Рік Ванрезель, через особливості законодавства країни людей, які навмисне чи ні завдають шкоди ненародженим дітям, не можуть притягти до кримінальної відповідальності.

Натомість жінки, які втрачають дітей унаслідок фізичного нападу, позиваються проти нападників з вимогою виплатити компенсацію. Ця особливість законодавства дозволяє розв'язувати питання відповідальності, приміром, у випадку абортів.

Деякі країни, як-от Ель-Сальвадор, за кримінальним правом визнають людиною навіть ембріон, і жінок, у яких стався викидень, можуть автоматично звинуватити в убивстві (аборті) та ув’язнити.

Матеріали Громадського

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень