Вчителям збільшать заробітну плату: коли та на скільки

З 1 січня 2021 року посадові оклади освітян збільшаться на 20%

У порівнянні з 1 квітня 2020 року, станом на 1 грудня 2021 року, збільшення становитиме 30%. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Сергій Шкарлет розповів, що МОН підготувало законопроєкт щодо соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам у разі захворювання на коронавірус.

Ця пропозиція погоджена і ми чекаємо від Пезидента внесення її до Парламенту. Я думаю, що коли Парламент запрацює, Президент внесе цю пропозицію, – підкреслив Міністр.

Окрім того, Сергій Шкарлет повідомив, що розроблено проєкт постанови Уряду, яким передбачається збільшити зарплати медичним працівникам закладів освіти на 20%. Він надісланий на погодження до центральних органів виконавчої влади.

Із профспілками абсолютно тісна взаємодія щодо поступового збільшення коштів на оплату праці, – наголосив Міністр.

Також Сергій Шкарлет розповів, що бюджет освіти на 2021 рік у першому читанні був найбільшим із 2012 року.

Ми отримали плюс 50-100% за всіма показниками, статтями й субвенціями. Ті скорочення, які відбулись між першим і другим читанням, залежать не від того, що в нас забрали кошти. А від того, що збільшення мінімальної заробітної плати з 1 липня було перенесено на 1 грудня. Тобто це операційна різниця. В освіти майже нічого не забрали. Забрали 500 мільйонів, тобто капітальні видатки. Але я впевнений, що впродовж 2021 року зможемо дещо надолужити, певним чином перерозподілити бюджет, і ми за це будемо боротися, – наголосив Міністр освіти і науки України.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень