Олевську або Рівному: гроші на пам’ятник земляку пропонують надати депутати Рівненщини

Піаряться?

Тарас Бульба-Боровець

На засіданні комісії облради з питань будівництва розглядали питання про звернення до Президента та Верховної Ради щодо вшанування на державному рівні пам’яті засновника УПА «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця. Голова комісії Микола Кучерук запропонував, окрім підтримки звернення, надати кошти Рівному на встановлення на майдані Директорії, що біля облдержадміністрації, пам’ятника Бульбі-Боровцю. Згадав, що вже подібне рішення облрада приймала, однак воно не було виконане. А Бульба-Боровець – земляк, з Березнівщини, засновник визвольного руху.

Натомість депутат Віктор Охремчук запропонував спрямувати кошти в Олевськ на Житомирщині:

Давайте краще приймемо рішення допомогти у встановленні пам'ятника Олевську. Я знаю: у них є рішення. Вони збирають кошти на побудову в Олевську пам'ятника Тарасу Бульбі-Боровцю, так як він є засновником тієї Олевської народної республіки. Приймемо, внесемо свою лепту. І скажемо: оце наш вклад. Він там більше брав участь, ніж тут.     

Віктор Охремчук

Микола Кучерук зіронізував: «То давайте тоді й Березне передамо до Олевська». Врешті, комісія вирішила звернення підтримати із пропозиціями депутатів. А яке буде остаточне рішення – стане відомо на сесії обласної ради 7 вересня.

Микола Кучерук

Але наміри депутатів – не завжди дії. Бо

вже десять років тому Рівненська облрада теж розглядла питання про встановлення до 100-річчя з Дня народження Бульби-Боровця, який відзначали 9 березня 2008 року, йому з бронзи пам'ятника на проспекті Миру у Рівному.

Але депутатів тоді вразила сума, яку просили на монумент - 750 тисяч гривень. І вони, хоч рішення про пам'ятник підтримали, але встановлювати його запропонували за спонсорські та благодійні кошти.

Також у 2006 році рішення про встановлення пам'ятника цьому діячу приймала і міська рада Рівного. І навіть проводила конкурс на кращий ескіз монумента. Але до встановлення так і не дійшло. А у 2010 році міські депутати вирішили, що недоцільно фінансувати з бюджету пам'ятник Бульбі-Боровцю, коли не вистачає грошей на ремонти доріг, дахів, ліфтів. Потім виділити гроші на пам'ятник хотіли у 2013 році. Але так і не зробили це.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень