Вчені назвали місця, де люди найчастіше заражаються COVID-19

Їх декілька

Фахівці назвали всі ризики та пояснили, що може знизити поширення вірусу.

Заразитися коронавірусом найчастіше можна у колективі. Оскільки одна хвора людина може інфікувати ще 2-3 осіб.

Найчастіше вірус швидко поширюється в закритих колективах та приміщеннях.

Хімік з Колорадо розробив спеціальний інструмент, який може розрахувати ризик зараження. На основі цього інструменту провели спеціальне дослідження про ймовірність інфікування в різних місцях, повідомляє ТСН.

Так, якщо в одній кімнаті будинку або квартирі зібралося шість осіб і один з них інфікований, то через 4 години захворіє ще п'ять осіб.

Якби всі присутні були в масках, то заразилися б тільки четверо. Якщо зменшити тривалість зустрічі на 2 години та провітрити кімнату – то ризик зараження нижче одиниці. Дослідники відзначили, що вірус передається швидше в непровітрюваних приміщеннях. Температура повітря повинна бути від 18 до 21 градуса тепла, рівень вологості – від 40% до 60%.

Якщо у вас повітря в приміщенні сухе, вірус поширюється швидше. Ваші слизові оболонки висихають швидше, ви втрачаєте захист від вірусу.

 

Якщо слизові оболонки сухі, вірус легше причепиться, оскільки слиз відіграє роль бар'єра. Якщо його немає, вірус відразу проникає на слизову оболонку, чіпляється і проникає в організм, – пояснив завідувач відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю ЦОЗ МОЗ Роман Колісник.

У шкільних класах та на заходах через відчутність масок і постійного провітрювання від однієї інфікованої людини може заразитися половина класу.

А якщо носити маски, то не більше ніж 5 осіб. Якщо зменшити час заняття або події вдвічі, і постійно провітрювати приміщення – максимум одна людина.

Велика ймовірність поширення вірусу є й у клубах, барах і ресторанах.

Є високий ризик інфікуватися, якщо в приміщенні немає механічної вентиляції та постійного провітрювання.

 

Однак, якщо в залі 15 гостей і 3 співробітників і хоча б один з них інфікований, то через 4 години заразяться всі інші. Якщо надіти маски – то тільки половина, якщо провітрити приміщення і скоротити час відвідин до 2 годин – то тільки одна людина.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень