Вбивчі тушонка та сальтисон: ботулізм «гуляє» у Рівненській області

Люди вчасно звернулись за допомогою до медиків

На Рівненщині за останній тиждень серпня зафіксована два випадки ботулізму.

У Гощанському районі жінка з’їла неякісний сальтисон, придбаний у магазині «Стовпинські ковбаси» смт Гоща, а у Сарненському районі чоловік з’їв домашню тушонку. «Вбивче» тушковане мясо з чоловіком вживали ще двоє людей, а заразився один.

На щастя людей вдалось врятувати, нині їх життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Про ситуацію розповідає головний спеціаліст відділу санепіднагляду Держпродспоживслужби в області Тетяна Мамчур:

Стан хворих був важким, вони лікувались у інфекційному відділенні. Вчасно їм надійшов та був введений антитоксин протибутуліністичний. Нині їх життю нічого не загрожує. Звичайно, що ботулізм це дуже серйозна проблема, і ми робимо акцент на профілактиці, тобто слідкувати за продуктами харчування. Дуже обережним треба бути із консервацією, особливо домашньою.

Фахівці Держпродспоживслужби області нагадали, що домашню консерву необхідно прогрівати перед вживанням не менше 10 хвилин.

Варто відзначити, ботулізм - гостра токсикоінфекція, що міститься в неправильно приготованих консервах.

Найчастіше реєструються захворювання, пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти викликають групові, «сімейні» спалахи захворювань.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень