Вбивці фруктових дерев і троянд: проста хитрість, яка допоможе позбутись хрущів

Найбільшої шкоди насправді завдають їхні личинки, їх теж треба здихатись

Мало хто знає, що ці нешкідливі для людини комахи становлять реальний ризик для рослин. Хрущі харчуються листям чагарників і дерев, але ще більшої шкоди завдають їх личинки, які живуть у ґрунті і живляться корінням рослин.

Шкідливі личинки, залежно від виду, можуть проводити під землею від 1 до 3-х років, і весь цей час вони пережовують коріння рослин

Пошкоджені личинками травневого жука рослини не можуть повноцінно засвоювати харчування із ґрунту, через що ростуть кволими і слабкими, не даючи хорошого урожаю.

Найбільш дієвий спосіб боротьби з хрущами та їх личинками – зробити світлову пастку

Для цього візьміть відро або банку, налийте на дно олію і прикрутіть зсередини у верхній частині ємності ліхтарик з білим світлом.

Світло привабить хрущів, вони впадуть в олію і вже не зможуть вибратись.

Можна зробити і солодку пастку

Потрібно заповнити банку солодким сиропом або ж варенням, розведеним з гарячою водою, і вкопати цю ємність у землю, аби над землею залишалося лише сам отвір.

Таку пастку бажано закопувати в землю біля троянд, адже листя цих квітів хрущі дуже люблять.

Оскільки травневий жук полюватиме на ваші троянди, є сенс приготувати часниковий настій, яким під час нашестя комах можна обприскувати троянди, аби хрущі їх не чіпали.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень