Вбивали без розбору та їздили по тілах танками: Мешканка Бучі розповіла про звірства окупантів

Вона стала свідком того, що робилося у місті

Мешканка Бучі, яка не залишила дім під час окупації, розповіла, як росіяни розстрілювали її сусідів.

Жінка живе поруч з вулицею Яблунською і Тихою – місцями, де виявили найбільше людських тіл. Вона знала багатьох загиблих, бачила розстріли та навіть робила фотографії через вікно.

Від Вокзальної до Яремчука було понад 20 тіл. Було три розстріляних машини, в кожній мінімум по дві людини. Тут було ще три людини. Ще одне тіло було біля паркану, а біля пішохідного переходу ще дві людини лежало. І ще далі по вулиці – ще тіла лежали, – пригадує жінка.

Вона додала, що не всі бучанці потрапили під обстріл випадково. Хтось невдало опинявся на цих вулицях, когось окупанти ловили в іншому місці та приводили сюди, хтось по цих вулицях їхав на велосипеді за водою або продуктами.

Їх просто розстрілювали. В окупантів була основна вимога – біла пов'язка. Багато хто правила дотримувався і носив такі пов'язки. І цими пов'язками потім зв'язували ззаду руки перед розстрілом. Комусь в голову стріляли відразу, когось повільно і болісно вбивали, – поділилася мешканка Бучі.

За її словами, ще на початку березня російські військові розстріляли машину, яка з білим прапором, написами, з усіма вимогами, які висунули окупанти, рухалася в бік зеленого коридору. А людей, які загинули, вже 18 березня на цю вулицю привели.  

– Вони вбивали всіх. Якраз ті, хто з ними, скажімо так, допомагав, вони нікого в живих не залишили, тому що ці люди могли знати їхні справжні імена. Могли бути присутніми при розмовах, тому їх вбивали. Тут жила жінка, яка їм допомагала, її потім знайшли мертвою.

Тіла загиблих окупанти не прибирали, а іноді по них ще й танками каталися.

Від рук окупантів постраждав і її чоловік.

Йому відбили шматок лицьової кістки, струс мозку, перелом черепа. Чоловік вижив, зараз у нього стоять два імпланти і йому зробили корекцію зору.

 

Вони не прийшли сюди воювати, брати Київ. Вони прийшли сюди, щоб розправитися з якомога більшою кількістю людей. Просто вбивати. У мене таке склалося враження, – запевнила мешканка Бучі.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень